کد مطلب: 173422
رونق اشتغال با احياي نمد در شهرکرد، شهر ملي نمد
نمد، ميراثي گران‌بها از گذشته تا امروز در بام ايران/لزوم نگاه جدي مسئولان به عرصه‌هاي صنايع دستي در چهارمحال و بختياري!
تاریخ انتشار : 1398/02/21 12:43:16
نمایش : 1529
نمد، ميراثي گران‌بها از گذشته تا امروز در بام ايران/لزوم نگاه جدي مسئولان به عرصه‌هاي صنايع دستي در چهارمحال و بختياري!
به گزارش هفت چشمه به نقل از  جهانبين نيوز؛ نمد يکي از قديمي‌ترين هنرها و صنايع دستي در چهارمحال و بختياري مي‌باشد و گذشتگان از آن کلاه، زيرانداز، پوششي براي گرما، کمربندهاي نمدي به‌عنوان کالايي براي درمان آسب‌ديدگي‌هاي کمر و... توليد کرده و بهره مي‌بردند.

اين استان امروز به‌عنوان يکي از قطب‌هاي توليد نمد در کشور مطرح است، مي‌توان يکي از دلايل تقويت اين هنر را وجود دام بسيار و توليد پشم به‌عنوان مواد اوليه مورد نياز آن دانست.
 
اين محصول داراي نشان يونسکو و نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي ايران است و باتوجه به قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي نمدمالي و قدمت ديرينه اين هنر، شهرکرد مرکز اين استان به‌عنوان "شهر ملي نمد" به ثبت رسيده است.



نمد در سال‌هاي اخير از حالت سنتي به شکل صنعتي يا يک نوع هنرصنعت درآمده و ابزاري چون ماشين برقي حلاجي به جاي كمان دستي و ضربه زدن برقي كه 20 درصد كار نمد را انجام مي دهد، جايگزين شده است و از همين‌رو محصولاتي که با نمد توليد مي‌شود نيز پيشرفت کرده و از توليد صرفا زيرانداز فاصله گرفته است، به‌طوري‌که امروز شاهد توليد کيف‌هاي نمدي، کفش و صندل نمدي، لوازم تزئيني نمدي، ديوارپوش‌هاي نمدي و... با طرح‌ و رنگ‌هاي متنوع هستيم.
 
بنابر گفته مسئولان استان، 250 کارگاه کوچک و 15 کارگاه بزرگ توليد نمد در چهارمحال و بختياري فعاليت دارد که سالانه 40 تن نمد توليد مي‌کنند.


 
لزوم معرفي شهرکرد با نماد نمد در کشور

مهرداد جوادي مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ با اشاره به تبديل چهارمحال و بختياري به‌عنوان قطب توليد نمد، اظهار کرد: لازم و ضروري است که شهرکرد با نماد نمد معرفي شود.
 
وي توجه به کوي نمدمالان شهرکرد را مهم عنوان داشت و خاطرنشان کرد: از اين موضوع در سال‌هاي اخير غفلت شده است و به دليل چرخه اقتصادي ضعيف جوانان از ادامه فعاليت‌شان در اين عرصه خودداري مي‌کنند.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري پيوستن لکه‌هاي فرهنگي شهرکرد در محلات هدف براساس طرح جامع و تفضيلي شهرداري را براي رونق نمدمالي تاثيرگذار دانست و بيان داشت: بهره‌گيري از طرح بازآفريني شهري براي تسريع در روند احياي اين مهم، بسيار موثر است.
وي با اشاره به راه‌اندازي گذر صنايع دستي شهرکرد از ميدان فردوسي تا ميدان ابوعلي سينا اين شهر تاکيد کرد: در اين گذر مي‌توان توليدات هنرصنعت‌هاي مختلف استان را عرضه کرد و در اين راستا تقويت کارگاه‌هاي کوي نمدمالان شهرکرد مهم و ضروري است.

اشتغال 500 نفر در کارگاه‌هاي نمدمالي چهارمحال و بختياري

مهرداد رئيسي معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ با اشاره به فعاليت کارگاه‌هاي توليدکننده نمد در چهارمحال و بختياري اظهار کرد: کارگاه‌هاي نمدمالي فعال در اين استان زمينه اشتغال 500 نفر را فراهم آورده‌اند.
 
وي ادامه داد: امروزه باتوجه به روش‌هاي نوين توليد نمد و به دليل وجود نوآوري در اين زمينه بيش از 40 نوع محصول نمدي توليد و در بازار عرضه مي‌شود.
 
رئيسي با اشاره به اينکه ايجاد نوآوري و خلاقيت در توليد محصولات صنايع دستي مورد تاکيد مسئولان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري است افزود: مسئولان اين اداره به دنبال صنعتي شدن 100 درصدي صنايع دستي نيستند.



معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري در انتها گفت: ارتقاي آموزش، افزايش توليد، بهبود بازاريابي و برندسازي توليدات صنايع دستي از ديگر برنامه‌هاي در دست اقدام اين اداره کل است.
 
به گزارش جهانبين نيوز؛ بهره‌گيري از هنرصنعت نمد که از اجدادمان به يادگار مانده و باتوجه به اينکه امروزه توجه مردم به سمت آن معطوف شده و همچنين وجود ظرفيت ايجاد تنوع در توليدات نمد، مي‌تواند زمينه اشتغال بسياري از جوانان را فراهم سازد و به تحقق شعار سال يعني رونق توليد هم کمک کند.
 
انتهاي پيام/1026ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg